Opiston päärakennus

Opisto

Portaanpään kristillinen opisto on humanistinen sivistystalo. Portaanpäässä voi hankkia esimerkiksi ammattitutkinnon tai ylioppilastutkinnon, vahvistaa jatko-opintomahdollisuuksia ja tutustua työelämään tai uppoutua taiteen tekemiseen niin perus- kuin korkeakoulutasollakin.

Portaanpään päärakennus rannan puolelta 1923 toimintansa aloittanut opisto on yksi maamme suurimmista kansanopistoista. Portaanpää on salaperäinen, luostarimainen kartano ja nykyaikainen oppimiskeskus, jossa on muun muassa:

Portaanpää on perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon liikkeen, herännäisyyden, arvopohjalle. Herännäisyys korostaa kyselevää ja vähäpuheista asennoitumista elämän perimmäisiin kysymyksiin sekä kaikkien etsijöiden kumppanuutta. Opiston kristillisyys tulee esille aloitus- ja lopetusjumalanpalveluksissa sekä pyrkimyksessä kohdella kaikkia opistolla olevia inhimillisesti.

Monille opiskelijoille Portaanpää on opiskeluaikainen koti. Perhetunnelma on tehnyt Portaanpäästä myös maankuulun juhlien ja seminaarien järjestäjän. Kesäisin oppilasasunnot muuttuvat hotelliksi.

Portaanpään kotipitäjässä Lapinlahdella ovat syntyneet ja vaikuttaneet monet kansallisromanttisen ajattelun ja taiteen merkkihenkilöt: Paavo Ruotsalainen, Juhani Aho ja Halosen taiteilijasuku. Portaanpää tekee yhteistyötä kotikuntansa ja sen perintöä eteenpäin vievien toimijoiden kanssa. Se on osa pohjoissavolaista kouluverkkoa ja sillä on yhteistyökumppaneita myös ulkomailla: muun muassa Belgiassa, Venäjällä ja Virossa. Lisäksi henkilöstö on kouluttanut itseään esimerkiksi Kiinassa, Kreikassa ja Tsekissä.

Vuosikymmenten aikana kymmenettuhannet ovat todenneet, että Portaanpäässä on parasta. Tervetuloa joukkoon!

Portaanpääntie 63 | 73100 LAPINLAHTI | Puh. 017 272 0900 | toimisto@portaanpaa.fi

Valid CSS!

Webbiriihi